Autumn Home Deco Style: Great Gatsby

Great-Gatsby

Autumn Home Deco Style: Great Gatsby
Inspiratie voor je woninginrichting voor deze herfst

 

Hoewel we nu nog volop in de zomer zitten en momenteel gelukkig kunnen genieten van een heerlijk zonnetje, zijn wij bij Style Supply al volop bezig met de aankomende herfstcollecties. Zowel op mode- als op interieurgebied zien we prachtige items en er zitten ook veel overeenkomsten op beide gebieden, zodat straks de inhoud van je kledingkast perfect matcht met de inrichting van je huis.

 

Wil je al wat inspiratie opdoen voor wat je dit najaar allemaal in je huis kunt zetten en misschien al her en der wat inslaan om als eerste bovenop de trends te zitten? Lees dan vooral verder! Op alle beurzen zien we wederom warme kleuren terugkomen die je bijna elkaar najaar wel ziet wanneer iedereen het binnen weer warm en gezellig wil maken als het buiten donker en kouder wordt. Veel bruintinten zien we dan ook deze herfst weer terugkomen.

 

 

Great-Gatsby

 

De trend die ons momenteel het meest aanspreekt is die van de “Great Gatsby Style”, wat is die prachtig! Ook hier komen de warme bruintinten in terug en dan vooral het diep donkerroodbruin, welke gecombineerd wordt met heel donkere blauw- en groentinten. Deze stijl is warm, gezellig maar vooral heel chique en kenmerkt zich door deze kleuren te combineren met niet alleen houten items, maar juist ook gouden accessoires. Het geheel ademt veel stijl uit, is heel sophisticated, maar oogt en voelt, zoals gezegd, toch heel warm en gezellig.

Een fijne bijkomstigheid van deze stijl is dat hij niet alleen in het najaar te hanteren is: de gouden accessoires kunnen in de winter rond de feestdagen heel makkelijk blijven staan! Zelfs na de feestdagen kun je nog veel pret hebben van deze stijl, omdat het zonder de gouden touch een heel mooie basic stijl blijft met veel warme elementen die teruggaan op de natuurtinten en -materialen die vorig jaar al zo gewild waren en ook komend jaar nog steeds veel te zien zullen zijn.

 

Great-Gatsby

 

Hoe maak je je huis nu makkelijk in de Great Gatsby stijl?

 • Neem een basis van warme (rood-)bruine tinten en donker hout:
  In de woonkamer doe je dit door bijvoorbeeld een grote houten schaal neer te zetten met een paar houten kaarsenhouders.
  In de slaapkamer kun je een terracotta dekbedovertrekset op je bed leggen als key-item.
 • Voeg hier diepgroene en donkerblauwe elementen aan toe:
  Kobaltblauwe en smaragdgroene kussenhoezen op je bank in de woonkamer.
  Een mooie mosgroene gehaakte sprei op je bed maakt je slaapkamer meteen heel warm.
 • Als laatste maken gouden accessoires het af:
  Een mooie goudkleurige lamp in klassieke Great Gatsby stijl is natuurlijk hét item om te hebben, maar ook een gouden vaas en kaarsjes ademen deze chique vibe uit voor je huiskamer.
  Een goudkleurig fotolijstje op je nachtkastje doet al heel veel! Maak het af met een gouden kandelaar.

 

Hoewel het in het verhaal van “The Great Gatsby” natuurlijk allemaal heel overdadig was, is het dat in deze stijl anno 2018 niet zo enorm. Je mag goed uitpakken, maar het hoeft niet zo over-the-top als het destijds was. Minimalisme speelt anno nu nog steeds een grote rol en je ziet dat de stijlen, hoewel het steeds meer aanwezig mag zijn, nog steeds een balans houden tussen beide. Omdat je met meerdere kleuren en materialen kunt spelen, oogt het toch al snel alsof je iets heel nieuws hebt en heb je niet per sé veel nodig om er een mooi geheel van te maken. Je hebt vast thuis al veel items staan die je voor deze stijl kunt gebruiken.

 

Hopelijk helpt dit je al wat op weg. In ieder geval veel plezier met het gezellig en style-proof maken van je huis en kijk vooral op onze site voor nog meer inspiratie hiervoor en items die helemaal bij deze stijl passen!

 

Geschreven door: Celine van Style-Supply.nl

 

Great-Gatsby